Rdeči curry (tajsko: kaeng phet, dobesedno: 'začinjen curry') je tajska jed, sestavljena iz rdeče curry paste, kuhane v kokosovem mleku z dodanim mesom, kot so piščanec, govedina, svinjina , raca ali kozice ali celo z vegetarijanskim virom beljakovin, kot je tofu.
pristavimo vodo in skuhamo testenine ali riž po navodilih
v globji ponvi pražimo čebulo, solimo, popramo, zalijemo z vinom in po potrebi kasneje še z malo vode
dodamo nastrgan česen in ingver, zadišimo
dodamo karijevo pasto, jo malo popražimo
dodamo kokosovo kremo, lime leaves, baziliko, koriander, ribjo omako
dodamo še limonsko travo, na kateri smo prej sprostili svoj bes, kuhljamo cca 5 min
dodamo narezano papriko (lepša je rdeča), po želji še na palčke narezane bambusove vršičke in kozice, kuhljamo še cca 4 min, preverimo okuse, po potrebi dodamo malo sladkorja ali malo limoninega soka, pač po okusu
če delamo s testeninami jih lahko po želji dodamo v curry, dodamo še na pol prerezane češnjeve paradižnike in jih samo pogrejemo in serviramo