1.4. Rdeči curry s kozicami

Porcij: 4 Skupni čas: 20 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
hitro pripravljeno

1.4. Rdeči curry s kozicami

Težavnost: Beginner Čas priprave 10 mins Čas kuhanja 10 mins Skupni čas 20 mins
Porcij: 4

Opis

Rdeči curry (tajsko:  kaeng phet, dobesedno: 'začinjen curry') je tajska jed, sestavljena iz rdeče curry paste, kuhane v kokosovem mleku z dodanim mesom, kot so piščanec, govedina, svinjina , raca ali kozice ali celo z vegetarijanskim virom beljakovin, kot je tofu.

sestavine

navodila za pripravo

  1. pristavimo vodo in skuhamo testenine ali riž po navodilih 

  2. v globji ponvi pražimo čebulo, solimo, popramo, zalijemo z vinom in po potrebi kasneje še z malo vode

    dodamo nastrgan česen in ingver, zadišimo

  3. dodamo karijevo pasto, jo malo popražimo

  4. dodamo kokosovo kremo, lime leaves, baziliko, koriander, ribjo omako

  5. dodamo še limonsko travo, na kateri smo prej sprostili svoj bes, kuhljamo cca 5 min

  6. dodamo narezano papriko (lepša je rdeča), po želji še na palčke narezane bambusove vršičke in kozice, kuhljamo še cca 4 min, preverimo okuse, po potrebi dodamo malo sladkorja ali malo limoninega soka, pač po okusu

  7. če delamo s testeninami jih lahko po želji dodamo v curry, dodamo še na pol prerezane češnjeve paradižnike in jih samo pogrejemo in serviramo

Ključne besede: kozice, curry, tajska

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja