16.10.Škampova juha – Humarsúpa

Porcij: 2 Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Islandija; za 2; zahtevnost 1
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene

16.10.Škampova juha – Humarsúpa

Težavnost: Beginner
Porcij: 2

Opis

Nisem fen juh, dvakrat na let zared zdravja govejo juho popijem iz tavelke šalce, to je več al man to, ampak tole sm pa tud probou, pa bi jo lahko tud cel talar pojedu.

sestavine

nikakor pa ne začni tega delat, če nimaš ribje al pa škampove osnove, ker ne bo to to.

  1. Zdej najbol je jušno osnovo narest doma, ko nam ostanejo glave od škampov al pa školjke, glave od rib…, pa damo pol v kozarce pa zmrznt.  Jest sm imel v skrinji 3dcl še od hobotnice kes m jo kuhou, 3 dcl sm dal pa kupljene, not sm pa še hitr pokuhou zmrznjene repe, tko de osnova je bla kr dobra.

  2. Če pa ni priložnosti, se da osnovo tud v mal bol založenih trgovinah dobit, zamrznjeno al pa v steklenmu ozarcu.

  3. V globji posodi (na koncu bomo zblendal) na maslu pražimo narezano čebulo, narezano zeleno, naribamo korenje, zalijemo z vinom in na zmernem ognju ene 5 min, da se mal zmehča, dodamo curry in mezgo, hitro malo popražimo, premešamo da se ne zažge, dodamo narezano pariko in paradajz – če te mot lupina ga olupi al pa iz pločevinke daj- še ene 5 min tenstamo,

  4. zalijemo z osnovo, dodamo par kapljic tabaska al pa mal več, pojačamo ogenj, da zavre, mal spustimo da nežno vre 15 min. če škampov še nismo skuhali je zdaj zadnji čas.

  5. vzamemo blender in vse skupaj zmiksamo, dodamo smetano in na nizkem ognju pustimo kuhati še 5 min, dodamo olupljene repe škampov jih pregrejemo 1-2 min, poskusimo in po potrebi dodamo še sol in poper, serviramo tako, da dobi vsak po dva škampa.

Ključne besede: škampi, kozice, juha,
:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja