06.04. Odlična čebulna omaka

Porcij: 4 Skupni čas: 1 hr 5 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
iz ene posode

06.04. Odlična čebulna omaka

Težavnost: Beginner Čas priprave 5 mins Čas kuhanja 1 hr Skupni čas 1 hr 5 mins
Porcij: 4

Opis

Veliko je dobrih omak, sigurno pa je čebulna ena boljših.

Ingredients

navodila za pripravo

  1. čebulo narežemo

  1. na olivnem olju ali drugi maščobi jo srednjem ognju počasi pražimo, zalijemo z vinom, kasneje po potrebi z vodo, popramo, solimo na koncu ker je jušna osnova že slana.

    Pražimo sigurno 30 min, da res lepo karamelizira in je zlato rjava

  1. dodamo ostale sestavine in počasi vremo še 30 min

  1. preverimo okuse, po potrebi dosolimo. Sicer bi morala biti omak že sama po sebi dovolj gosta, če ne pa lahko dodaš gustin raztopljen v vodi ali pa del omake s čebulo vzameš ven in s paličnim mešalnikom zmiksaš in vrneš nazaj, pač po želji

    za piko na i pa dodaš še 1 žlico masla

Ključne besede: čebulna omaka, onion gravy
:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja