23.03. Piščanec v pomarančni omaki
Opis
Res primerno za zabave, saj vse lahko pripravimo vnaprej, potem pa samo še pogrejemo in zmešamo.
sestavine
piščanec
pomarančni koncentrat
omaka
riž
navodila za pripravo
domači pomarančni koncentrat
-
lahko uporabiš tudi kupljenega da prihraniš čas
če nimamo bio pomaranč, jih pod vročo vodo dobro operemo, nastrgamo lupinico, ter jih ožamemo
-
v posodo damo vodo, sladkor in lupinico, zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhljamo 10 min, dodamo še pomarančni sok in kuhamo še 10 min, odstavimo, dodamo limonin sok in dobro premešamo.
Kar sirupa ne bomo porabili za kuhanje, si ga razredčimo z vodo in ga pijemo
piščanec
-
piščančje meso narežemo na grižljaje, solimo, popramo, morda čili,
v skledici stepemo jajce
-
piščanca prelijemo s stepenim jajcem in dobro premešamo
-
piščanca povaljamo v jedilnem škrobu, višek otresemo
-
v voku na olju piščanca hrustljavo zapečemo in damo ven
omaka
-
v vok nalijemo pomarančni koncentrat, narejeni ali kupljeni, dodamo vodo,
-
dodamo nastrgani ingver, riževo vino ter rižev kis, sladkor in pomarančne rezine, pokuhamo cca 5 min
-
počasi dodajamo raztopljen škrob, da se omaka začne gostiti, dodamo še piščanca
-
dobro premešamo in pregrejemo piščanca
-
postrežemo z rižem, posujemo z mlado čebulo in sezamom
-
če si kot jaz ljubitelj čebule jo le dodaj medtem ko pečeš piščanca