23.03. Piščanec v pomarančni omaki

Porcij: 4 Skupni čas: 30 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Kantonski, kitajsko - ameriški pomarančni piščanec
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
yummy

23.03. Piščanec v pomarančni omaki

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 15 mins Skupni čas 30 mins
Porcij: 4

Opis

Res primerno za zabave, saj vse lahko pripravimo vnaprej, potem pa samo še pogrejemo in zmešamo.

sestavine

piščanec

pomarančni koncentrat

omaka

riž

navodila za pripravo

domači pomarančni koncentrat

  1. lahko uporabiš tudi kupljenega da prihraniš čas

    če nimamo bio pomaranč, jih pod vročo vodo dobro operemo, nastrgamo lupinico, ter jih ožamemo

  1. v posodo damo vodo, sladkor in lupinico, zavremo, zmanjšamo ogenj in kuhljamo 10 min, dodamo še pomarančni sok in kuhamo še 10 min, odstavimo, dodamo limonin sok in dobro premešamo.

    Kar sirupa ne bomo porabili za kuhanje, si ga razredčimo z vodo in ga pijemo

piščanec

  1. piščančje meso narežemo na grižljaje, solimo, popramo, morda čili, 

    v skledici stepemo jajce

  1. piščanca prelijemo s stepenim jajcem in dobro premešamo

  1. piščanca povaljamo v jedilnem škrobu, višek otresemo

  1. v voku na olju piščanca hrustljavo zapečemo in damo ven

omaka

  1. v vok nalijemo pomarančni koncentrat, narejeni ali kupljeni, dodamo vodo, 

  1. dodamo nastrgani ingver, riževo vino ter rižev kis, sladkor in pomarančne rezine, pokuhamo cca 5 min

  1. počasi dodajamo raztopljen škrob, da se omaka začne gostiti, dodamo še piščanca

  1. dobro premešamo in pregrejemo piščanca

  1. postrežemo z rižem, posujemo z mlado čebulo in sezamom

  1. če si kot jaz ljubitelj čebule jo le dodaj medtem ko pečeš piščanca

Ključne besede: Chinese American Orange Chicken, piščanec v pomarančni omaki

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja