22.2. Piščanec v marelični omaki
Opis
Preprost in vrhunski sladek marelični piščanec
sestavine
dodatki
navodila za pripravo
-
piščanca pokuhamo v jušni osnovi cca 15 min, če imamo suhe marelice jih namočimo v topli vodi
-
kuhanega piščanc solimo, popramo, ter na olju zlato-rjavo popečemo
-
poberemo ven na krožnik
-
na maščobi od piščanca pražimo čebulo, po potrebi dodamo olje, solimo, popramo, zalijemo z vinom
-
polovico marelic drobno narežemo drugo polovico pustimo cele, (vodo od namakanja prihranimo) dodamo čebuli, dodamo začimbe, marmelado, hitro popražimo
-
zalijemo z jušno osnovo, dodamo vodo od namakanja, pomarančni sok, zavremo in vremo cca 8 min da tekočina malo povre,
-
dodamo piščanca, da se pregreje cca 10 min
-
če imamo, na olivnem olju popražimo mandljeve lističe cca 7 min, solimo
-
narežemo peteršilj in mlado čebulo
-
postrežemo na kuskusu ali rižu ali kuhanim brokolijem