22.2. Piščanec v marelični omaki

Porcij: 4 Skupni čas: 1 hr Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
yummy

22.2. Piščanec v marelični omaki

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 45 mins Skupni čas 1 hr
Porcij: 4

Opis

Preprost in vrhunski sladek marelični piščanec

sestavine

dodatki

navodila za pripravo

  1. piščanca pokuhamo v jušni osnovi cca 15 min, če imamo suhe marelice jih namočimo v topli vodi

  1. kuhanega piščanc solimo, popramo, ter na olju zlato-rjavo popečemo

  1. poberemo ven na krožnik

  1. na maščobi od piščanca pražimo čebulo, po potrebi dodamo olje, solimo, popramo, zalijemo z vinom

  1. polovico marelic drobno narežemo drugo polovico pustimo cele, (vodo od namakanja prihranimo) dodamo čebuli, dodamo začimbe, marmelado, hitro popražimo

  1. zalijemo z jušno osnovo, dodamo vodo od namakanja, pomarančni sok, zavremo in vremo cca 8 min da tekočina malo povre, 

  1. dodamo piščanca, da se pregreje cca 10 min

  1. če imamo, na olivnem olju popražimo mandljeve lističe cca 7 min, solimo

  1. narežemo peteršilj in mlado čebulo

  1. postrežemo na kuskusu ali rižu ali kuhanim brokolijem

Ključne besede: piščanec, marelice, apricot chicken

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja