29.7.Kvrguša ali pač kljukuša
Opis
Moja verzija je s čebulo, piščancem in testom.
sestavine
marinada za piščanca
testo
preliv
navodila za pripravo
-
v skodelici zmešamo vse sestavine za marinado
-
piščanca dobro premažemo z marinado in če le imamo čas ga pustimo malo ležati
-
v primerno veliko ponev položimo kose piščanca s kožo navzdol in ga lepo zapečemo
-
če boš delal s čebulo imaš sedaj čas in jo narežeš, lahko dodaš še drugo zelenjavo, npr ohrovt, papriko, gobice...
-
ko je piščanec lepo zapečen z obeh strani, ga vzamemo ven, preložimo v namaščen pekač
-
po potrebi dodamo še malo olja in pražimo čebulo, v drugi posodi pa že zmešamo sestavine za testo
-
v primerno velik pekač zložimo bedra, vmes potresemo s praženo čebulo in drugo zelenjavo, prelijemo s testom in vržemo v pečico ogreto na 200°C za 35 min, ko se zlato obarva
-
ga pokrijemo s folijo in nadaljujemo s peko
-
pripravimo še praliv
-
in ko je pečeno, prelijemo po testu in vrnemo v ugasnjeno pečico za 10 min, mogoče še malo kajenskega 😜
-
kljub vsemu prelivu pa še vedno zraven paše sveži kajmak