29.7.Kvrguša ali pač kljukuša

Porcij: 4 Skupni čas: 1 hr 15 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Balkanska kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
nedeljsko kosilo

29.7.Kvrguša ali pač kljukuša

Težavnost: Beginner Čas priprave 30 mins Čas kuhanja 35 mins Dodatni čas 10 mins Skupni čas 1 hr 15 mins
Temperatura kuhanja: 200  C Porcij: 4

Opis

Moja verzija je s čebulo, piščancem in testom.

sestavine

marinada za piščanca

testo

preliv

navodila za pripravo

  1. v skodelici zmešamo vse sestavine za marinado

  1. piščanca dobro premažemo z marinado in če le imamo čas ga pustimo malo ležati

  1. v primerno veliko ponev položimo kose piščanca s kožo navzdol in ga lepo zapečemo

  1. če boš delal s čebulo imaš sedaj čas in jo narežeš, lahko dodaš še drugo zelenjavo, npr ohrovt, papriko, gobice...

  1. ko je piščanec lepo zapečen z obeh strani, ga vzamemo ven, preložimo v namaščen pekač

  1. po potrebi dodamo še malo olja in pražimo čebulo, v drugi posodi pa že zmešamo sestavine za testo

  1. v primerno velik pekač zložimo bedra, vmes potresemo s praženo čebulo in drugo zelenjavo, prelijemo s testom in vržemo v pečico ogreto na 200°C za 35 min, ko se zlato obarva

  1. ga pokrijemo s folijo in nadaljujemo s peko

  1. pripravimo še praliv

  1. in ko je pečeno, prelijemo po testu in vrnemo v ugasnjeno pečico za 10 min, mogoče še malo kajenskega 😜

  1. kljub vsemu prelivu pa še vedno zraven paše sveži kajmak

Ključne besede: kljukuša, kvrguša, piščanec

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja