2.11. Krompir iz pečice za prilogo

Porcij: 4 Skupni čas: 1 hr 5 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
za več oseb

2.11. Krompir iz pečice za prilogo

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 50 mins Skupni čas 1 hr 5 mins
Temperatura kuhanja: 180  C Porcij: 4

Opis

v to sestavljanko lahko dodaš zelenjavo po svojem izboru, lahko izpustiš slanino, čebulo...

sestavine

kot priloga

navodila za pripravo

  1. slanino narežeš na kocke ali trakce, jo malo popražiš, kar brez olja, ima sama dovolj maščobe

  1. krompir narežeš na tanjše rezine

  1. prav tako čebulo

  1. pekač namažeš z maslom, pomožnosti z zeliščnim

  1. potem pa delaš plasti, krompir, čebula, slanina, krompir...

  1. vmes dodaš še malo masla

  1. zaključiš s krompirjem

  1.  po želji si narediš mlečni oz smetanov preliv

  1. krompir preliješ z jušno osnovo oz mlečnim prelivom

  1. naribaš še sir in pogledaš če je potrebno počistiti hladilnik in morda dodaš kaj zelenjave

  1. vržeš v pečico segreto na 180°C za 45+minut, oz toliko da je krompi mehak, ko ga prebodemo z vilico

Ključne besede: krompir, priloga

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja