6.8. Orada na krompirju iz pečice

Porcij: 4 Skupni čas: 1 hr Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača kuhinja, Mediteran
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
nedeljsko kosilo

6.8. Orada na krompirju iz pečice

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 45 mins Skupni čas 1 hr
Temperatura kuhanja: 200  °C Porcij: 4

sestavine

riba

priloga

navodila za pripravo

  1. če imamo cele ribe, kožo zarežemo na križ in vtremo izbrane začimbe, malo jih damo še v trebuh

     

  1. če imamo fileje, začimbe posujemo po obeh straneh

  1. krompir olupimo in narežemo na lističe in kuhamo 5-10 min, odvisno od debeline, vsekakor pa ne skuhamo do konca

  1. čebulo narežemo in na olju pražimo, zalijemo z vinom, dodamo inčune in kapre

  1. dodamo narezan česen in mleto rdečo papriko, premešamo, zadišimo česen, preverimo okuse, po potrebi dodamo sol in poper, odstavimo

  1. v pekač razporedimo krompir, dodamo kakšen listič masla, po možnosti zeliščnega, preko pa stresemo popraženo čebulo

  1. preko čebule položimo fileje

  1. oz celo ribo

  1. če imamo v hladilniku, dodamo zelje, papriko...

  1. ali pač še debelo narezano čebulo in pomarančo, ker pa so ribice pa ne smemo pozabiti na vejico rožmarina

  1. vržemo v pečico na 200°C za 30 min, fileje malo manj, celo malo več, pač po okusu, 

  1. samo da jo ne presušiš

priloga

  1. vmes ko se se ribica lepo peče, pa si pripravimo še prilogo; na olju pražimo narezan por, dodamo inčune, kapre ter maslo

  1. če imamo srečo, da dobimo pak choi, dodamo najprej stebla in jih zdušimo, perje pa dodamo na koncu, enako lahko narediš z blitvo

  1. če pa nimaš pak choja, pa pojačaš količino pora, predvsem zeleni del

  1. ko je por že ovenjen, dodaš lahko še na trakce narezano rdečo papriko

  1. no ribica je verjetno tudi že pečena

  1. in samo še postrežemo

  1. pol pa letimo v portiča na klape, ti povem noro, tud riba

Ključne besede: Mediteran, ribe, orada, morska hrana
:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja