7.11. Pekinška svinjina z ananasovim rižem

Porcij: 4 Skupni čas: 2 hrs 35 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
1 Dodaj med priljubljene
Kitajska
pinit
pinit
1 Dodaj med priljubljene
yummy

7.11. Pekinška svinjina z ananasovim rižem

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 20 mins Dodatni čas 2 hrs Skupni čas 2 hrs 35 mins
Temperatura kuhanja: 170  °C Porcij: 4

Opis

Tako kot veliko jedi ima tudi to ime zgodbo. Njegovo kitajsko ime pomeni "svinjski kotleti glavnega mesta"

sestavine

marinada

meso

omaka

riž z ananasom

navodila za pripravo

  1. svinjsko ribico narežemo na grižljaj velike kose, zmešamo sestavine za marinado razen jajca in namočimo meso za vsaj dve uri ali čez noč

  1. po mariniranju mesu dodamo še stepeno jajce, dobro premešamo

  1. na krožnik stresemo jedilni škrob in odcejeno meso povaljamo, da se oprime z vseh strani

  1. olje segrejemo in v več delih ocvremo, odvisno od velikosti, cca 3 min, poberemo ven in damo na brisačko

  1. riž skuhamo po navodilih ali porabimo včerajšnjega. V ponvi na žlici sezamovega olja pražimo na manjše kose narezan ananas, da porjavi, 

  1. dodamo narezano mlado čebulo, nastrgan česen in ingver, pražimo  minuto

  1. dodamo kuhan riž in dobro premešamo, preveri sol, poper in čili

  1. že istočasno, ko smo pristavili vodo za riž, na drugi plošči v vok damo vse sestavine za omako, zavremo, zmanjšamo ogenj in počasi kuhljamo, da se začne gostiti

  1. omaka naj bi bila gosta kot malo bolj tekoči med, se pravi ne zleti dol s kuhovnice ampak počasi kaplja, če ti zmanjkuje časa lahko pospešiš, da 1 čž jedilnega škroba razmešaš v 2 ž vode in vmešaš

  1. no ko imaš primerno gostoto, notri vržeš meske in jih dobro premešaš da so povsod obdani z omako, njami 😋

  1. serviramo, potresemo s sezamom in mlado čebulo

Ključne besede: Pekinška svinjina, peking style pork, kitajska

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja