27.10. Pršutove skodelice s tremi siri

Porcij: 4 Skupni čas: 25 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača gurmanska kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
za zabave

27.10. Pršutove skodelice s tremi siri

Težavnost: Beginner Čas priprave 5 mins Čas kuhanja 20 mins Skupni čas 25 mins
Temperatura kuhanja: 180  °C Porcij: 4

sestavine

navodila za pripravo

  1. sire si izberi po svojem okusu, naj pa bo vsaj eden z močnejšim okusom

  1. najbolj pomeben je pršut, če bo predebelo narezan, nikakor ne boš izdelal skodelice, če boš imel srečo da dobiš takšen kos, si že zmagovalec

  1. skodelice najlažje izdelamo tako, da vzamemo model za mafine

    tisti del pršuta , ki je kot bi bil odtrgan, gre na dno

  1. potem pa ostalo lepo peljemo po obodu, da dobimo kot cvet vrtnice

  1. to naj bi bilo za štiri osebe, ja ja... samo zame

  1. pečemo v pečici ogreti na 180°C 10 min oz toliko, da spremeni barvo

  1. vmes ko čakamo, narežemo sir na manjše kockice cca 1x1cm, ter pripravimo tržaško omako, drobno nasekljamo peteršilj, nastrgamo česen, dodamo olivno olje ter dobro premešamo

  1. skodelice damo iz pečice 

  1. narežemo štiri kose bagete

  1. namažemo s tržaško omako

  1. skodelice nadevamo z mešanico sirov, dodamo malo tržaške, šalčko postavimo na bageto in vrnemo v pečico na 180°C še za cca 10 min, da se začne sir topiti

  1. postrežemo na rukoli, potresemo z drobnjakom in parmezanom

Ključne besede: finger food, pršut, sir,

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja