27.10. Pršutove skodelice s tremi siri
sestavine
navodila za pripravo
-
sire si izberi po svojem okusu, naj pa bo vsaj eden z močnejšim okusom
-
najbolj pomeben je pršut, če bo predebelo narezan, nikakor ne boš izdelal skodelice, če boš imel srečo da dobiš takšen kos, si že zmagovalec
-
skodelice najlažje izdelamo tako, da vzamemo model za mafine
tisti del pršuta , ki je kot bi bil odtrgan, gre na dno
-
potem pa ostalo lepo peljemo po obodu, da dobimo kot cvet vrtnice
-
to naj bi bilo za štiri osebe, ja ja... samo zame
-
pečemo v pečici ogreti na 180°C 10 min oz toliko, da spremeni barvo
-
vmes ko čakamo, narežemo sir na manjše kockice cca 1x1cm, ter pripravimo tržaško omako, drobno nasekljamo peteršilj, nastrgamo česen, dodamo olivno olje ter dobro premešamo
-
skodelice damo iz pečice
-
narežemo štiri kose bagete
-
namažemo s tržaško omako
-
skodelice nadevamo z mešanico sirov, dodamo malo tržaške, šalčko postavimo na bageto in vrnemo v pečico na 180°C še za cca 10 min, da se začne sir topiti
-
postrežemo na rukoli, potresemo z drobnjakom in parmezanom