20.10.Vitello tonnato, teletina s tunino omako

Porcij: 4 Skupni čas: 4 hrs 5 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
italija
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
za več oseb

20.10.Vitello tonnato, teletina s tunino omako

Težavnost: Beginner Čas priprave 5 mins Čas kuhanja 2 hrs Dodatni čas 2 hrs Skupni čas 4 hrs 5 mins
Porcij: 4

Opis

Sicer naj bi bila to hladna jed, ampak meni se odlično poda topla s praženim krompirjem

sestavine

tunin preliv 1.

tunin preliv 2.

serviranje

navodila za pripravo

  1. Najprej jušna osnova, najbolje en dan prej

    v primerno posodo namečemo vso zelenjavo in meso

  1. zalijemo najprej samo z vinom in če imamo čas, pustimo marinirati vsaj eno uro, potem dodamo še vodo da pokrije meso in damo kuhat kot juho, na minimalno brbotanje

    Čas kuhanja je odvisen od kvalitete mesa, za govedino bo precej več kot za teletino, najhitreje pa bo pljučna, ki pa jo je pomoje za to jed škoda.

    Meso mora biti mehko, ne sme pa razpadati

  1. ko je meso kuhano, ga vzamemo ven, pokrijemo s folijo in damo vsaj za 2 uri v hladilnik.

    Če boš delal toplo verzijo, pa meso pusti v juhi na toplem

tunin preliv

  1. v sekljalnik damo vse sestavine za preliv 

  1. zmešamo do gladkega, po potrebi malo zalijemo z jušno osnovo

  1. ohlajeno meso zelo tenko narežemo, prelijemo z omako ter dodamo kapre in posujemo s peteršiljem in drobnjakom

  1. če si za toplo verzijo, pa postrezi s pire krompirjem ter kuhano zelenjavo ali pa s praženim krompirjem

Ključne besede: teletina s tunino omako, vitello tonnato, surf n˝ turf

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja