20.10.Vitello tonnato, teletina s tunino omako
Opis
Sicer naj bi bila to hladna jed, ampak meni se odlično poda topla s praženim krompirjem
sestavine
tunin preliv 1.
tunin preliv 2.
serviranje
navodila za pripravo
-
Najprej jušna osnova, najbolje en dan prej
v primerno posodo namečemo vso zelenjavo in meso
-
zalijemo najprej samo z vinom in če imamo čas, pustimo marinirati vsaj eno uro, potem dodamo še vodo da pokrije meso in damo kuhat kot juho, na minimalno brbotanje
Čas kuhanja je odvisen od kvalitete mesa, za govedino bo precej več kot za teletino, najhitreje pa bo pljučna, ki pa jo je pomoje za to jed škoda.
Meso mora biti mehko, ne sme pa razpadati
-
ko je meso kuhano, ga vzamemo ven, pokrijemo s folijo in damo vsaj za 2 uri v hladilnik.
Če boš delal toplo verzijo, pa meso pusti v juhi na toplem
tunin preliv
-
v sekljalnik damo vse sestavine za preliv
-
zmešamo do gladkega, po potrebi malo zalijemo z jušno osnovo
-
ohlajeno meso zelo tenko narežemo, prelijemo z omako ter dodamo kapre in posujemo s peteršiljem in drobnjakom
-
če si za toplo verzijo, pa postrezi s pire krompirjem ter kuhano zelenjavo ali pa s praženim krompirjem