12.10. Sipe v golažu s polento
Opis
če te je strah velike sipe, za prvič vzemi male sipice, pri nas so vedno v skrinji
s
lahko vzameš hobotnico, veliko sipo ali male sipe
polenta
navodila za pripravo
-
če vzameš zmrznjene male sipe jih odtajaš )ali tudi ne) in po potrebi prepoloviš, če imaš večjo pa jo narežeš na grižljaj velike kocke
-
čebulo pražiš na olivnem olju, dodaš inčune, zalivaš z vodo ali jušno osnovo
-
ko je čebula godna dodaš panceto ali pršut, hitro popečeš, naribaš česen, ga zadišiš, zaliješ z vinom
-
dodaš korenje, zeleno, por ,lovor in peteršilj, malo popražiš
-
dodaš pelate, mezgo, črne olive ter začimbe po okusu, nežno kuhljamo cca 30 min oz da so sipice mehke (če so zmrznjene malo dlje)
-
vmes pristavimo vodo po navodilih za polento, dodamo začimbe in parmezan, ko zavre stresemo polento in mešamo
-
kuhano polento lahko stresemo na peki papir in poravnamo ali pa zakompliciramo z modelčki, po želji pa ohlajeno damo v pečico za cca 15 min na 180°C in jo še prej potresemo s parmezanom
-
postrežemo, potresemo s peteršiljem, parmezanom in 🍷
-
no še ena možnost; popečena sipica z morskim psom in šparglji v slanini
yummy 😋😋 😍