17.9. Havajski Huli Huli piščanec
Opis
Huli je havajska beseda za "obrniti". Ker je bila jed prvotno pripravljena na žaru, so opazovalci vzklikali "huli huli", ko je bilo treba piščance obrniti in polivati po drugi strani.
sestavine
marinada
ja na žalost je treba začet en večer prej al pa vsaj navsezgodaj pa greš pol še mal ležat
-
če piščančjih stegen nimaš brez kosti, jih najprej izkoščiči - kosti zmrzni za jušno osnovo, lahko sicer uporabiš tudi prsa, samo bodo precej suha če jih boš pekel na žaru
-
soliš, ne preveč ker je sojina slana, popraš, potreseš z dimljeno papriko
mariniraj vsaj 6 ur, definitivno bolš čez noč
-
zmešaš sestavine za marinado, jo cca 1,5 dcl shraniš za mazanje in za polivko, ostalo pa preliješ po piščancu, pokriješ s folijo, daš v hladilnik čez noč, ko pa začneš kurit žar pa vzameš ven
-
no pri nas je pihal veter ke pr norch pa je blo treba v ponvi speči, definitivno pa je boljše na žaru, če ne pečeš ti, se pa vmes mal zader "huli huli" pa spomni, da je treba mal premazat z marinado
pristaviš še vodo za riž in skuhaš po navodilih
-
ko so stegnca pečena jih poberi dol in zavi v folijo, naj malo počivajo
-
ko daš piščančka počivat pa gor vržeš še kolute ananasa in po želji zelenjavo, rdečo papriko, por...
istočasno daš v manjšo posodo še shranjeno marinado in jo zreduciraš
-
postrežeš kepico riža, kolut ali dva ananasa, pečeno stegno in vse preliješ z reducirano lepljivo omako, na televiziji pa poiščeš "NCSI Hawaii"😋