5.8. Ledenka z mleto govedino

Porcij: 4 Težavnost: Beginner
recept natisni
1 Dodaj med priljubljene
Kitajska
pinit
pinit
1 Dodaj med priljubljene
za zabave

5.8. Ledenka z mleto govedino

Težavnost: Beginner
Porcij: 4

Opis

Okusen, svež, hranljiv in hitro pripravljen obrok brez ogljikovih hidratov, ja to so kitajčki vedl že 1000 let pred raznimi dietami.

sestavine

omaka

serviranje

navodila za pripravo

  1. na olju pražimo narezano čebulo, solimo, popramo, zalijemo z vinom,, ko je popražena dodamo česen, ingver in ju zadišimo

  1. dodamo mleto meso, po potrebi čili, premešamo, popečemo, z vseh strani, večkrat premešamo, dodamo še mešanico 5 kitajskih začimb, premešamo

  1. vmes pripravimo željeno zelenjavo, narežemo papriko, mlado čebulo, kumare, bambus, korenje...

  1. pripravimo skodelice iz ledenke, liste najlažje ločiš tako, da vmes naliješ vodo

  1. mesu dodamo korenje

  1. vmes pripravimo v skodelici še omako iz vseh sestavin, pazimo da jedilni škrob lepo raztopimo in jo dobro premešamo

  1. omako prilijemo mesu, dobro premešamo, malo povremo, da omaka ni več vidna in je povsem vmešana v meso

  1. dodamo še papriko, morda kalčke, premešamo, pregrejemo 30 sec

  1. serviramo in naj si vsak sam nadeva v liste ledenke kar mu srce poželi

  1. lahko potreseš z mlado čebulo, svežo baziliko in preliješ s sriracho

  1. no ker se nismo preveč nabasal, bomo pa z lahkoto še splezal pod čoln in ga namazal z antivegetativnim premazom, no z antifoulingom

Ključne besede: ledenka, mleto meso, iceberg, minced beef

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja