5.8. Ledenka z mleto govedino
Opis
Okusen, svež, hranljiv in hitro pripravljen obrok brez ogljikovih hidratov, ja to so kitajčki vedl že 1000 let pred raznimi dietami.
sestavine
omaka
serviranje
navodila za pripravo
-
na olju pražimo narezano čebulo, solimo, popramo, zalijemo z vinom,, ko je popražena dodamo česen, ingver in ju zadišimo
-
dodamo mleto meso, po potrebi čili, premešamo, popečemo, z vseh strani, večkrat premešamo, dodamo še mešanico 5 kitajskih začimb, premešamo
-
vmes pripravimo željeno zelenjavo, narežemo papriko, mlado čebulo, kumare, bambus, korenje...
-
pripravimo skodelice iz ledenke, liste najlažje ločiš tako, da vmes naliješ vodo
-
mesu dodamo korenje
-
vmes pripravimo v skodelici še omako iz vseh sestavin, pazimo da jedilni škrob lepo raztopimo in jo dobro premešamo
-
omako prilijemo mesu, dobro premešamo, malo povremo, da omaka ni več vidna in je povsem vmešana v meso
-
dodamo še papriko, morda kalčke, premešamo, pregrejemo 30 sec
-
serviramo in naj si vsak sam nadeva v liste ledenke kar mu srce poželi
-
lahko potreseš z mlado čebulo, svežo baziliko in preliješ s sriracho
-
no ker se nismo preveč nabasal, bomo pa z lahkoto še splezal pod čoln in ga namazal z antivegetativnim premazom, no z antifoulingom