23.7. Južnoafriški Bobotie

Porcij: 4 Skupni čas: 1 hr 20 mins Težavnost: Intermediate
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Južna Afrika, Nizozemska
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
za več oseb

23.7. Južnoafriški Bobotie

Težavnost: Intermediate Čas priprave 20 mins Čas kuhanja 60 mins Skupni čas 1 hr 20 mins
Temperatura kuhanja: 180  °C Porcij: 4

Opis

Hja, tole je najbližje mesnemu narastku z marmelado, ma itak je brezveze iskat vzporednico z našo kuhinjo, je pa odlično.

Prvi recept za bobotie se je pojavil v nizozemski kuharski knjigi leta 1609. Nato so ga odnesli v Južno Afriko

sestavine

jajčni preliv

solata

riž

Instructions

  1. kruh namočiš v mešanico mleka in smetane

  1. čebulo in 2 karijeva lista pražiš na mešanici olivnega olja in masla, ko je zmehčana dodamo nastrgan česen, ko zadiši dodamo mleto meso

  1. mleto meso lepo popražimo, dodadamo curryjev prah po našem izboru in ostale začimbe

  1. dodamo še rozine, chutney ali marmelado, mezgo,1čž sol, poper,  jabolčni kis in kuhljamo pokrito 10 min

  1. dodamo še odcejen namočen kruh in narezane mandlje, dobro premešamo, zalijemo z 1 dcl vode ali jušne osnove, pokuhamo tekočino cca 5 min

  1. vmes pripravimo jajčno mešanico s kurkumo in mlekom, sol in poper, vse skupaj dobro stepemo

  1. meso damo v pekač in prelijemo z jajčno zmesjo, damo v pečico ogreto na 180 za 40 min

  1. medtem, ko se peče, skuhamo še riž s kurkumo

  1. ter pripravimo solato

  1. ko je bobotie zlatorjavo zapečen ga vzamemo iz pečice in takoj postrežemo

  1. posterežemo z mangovim chutneyem in solato

Ključne besede: Bobotie, South African dish, tradicionalna južnoafriška jed

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja