17.4.Hitri piščančji chow mein

Porcij: 4 Skupni čas: 20 mins Težavnost: Intermediate
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Kitajska
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
hitro pripravljeno

17.4.Hitri piščančji chow mein

Težavnost: Intermediate Čas priprave 10 mins Čas kuhanja 10 mins Skupni čas 20 mins
Porcij: 4

Opis

V ameriški kitajski kuhinji je to ocvrta jed, sestavljena iz rezancev, mesa (najpogostejši je piščanec, včasih pa ga nadomestijo svinjina, govedina, kozice ali tofu), čebule in zelene. Pogosto ga postrežejo kot posebno jed v zahodnjaških kitajskih restavracijah. Pogost je tudi vegetarijanski ali veganski chow mein.

sestavine

omaka

chow mein

navodila za pripravo

marinada

  1. piščanca narežemo na koščke, popramo in posujemo z jedilno sodo bikarbono, prelijemo še z žlico omake in pustimo cca 10 min

omaka

  1. v skledici zmešamo vse sestavine za omako

rezanci

  1. pristavimo osoljeno vodo in skuhamo izbrane rezance po navodilih na embalaži.

Chow mein

  1. na sezamovem olju lepo popečemo piščanca z vseh strani, dodamo narezan beli del mlade čebule, pražimo še 1 minuto, čisto na koncu pa dodamo še nastrgan česen in ga samo zadišimo

  2. najlažje in najhitreje je, če uporabimo pripravljeno mešanico kitajske zelenjave, če pa jo slučajno nimamo, pa že pred pričetkom narežemo korenje, zelje, papriko oz. kar pač imamo v hladilniku, zelenjavo stresemo k mesu in odvisno od tega kaj smo uporabili, pražimo 1-3 min

  3. dodamo še odcejene rezance, res dobro premešamo cca 1 min

  4. zalijemo še z omako, premešamo, da se vsi rezanci prekrijejo z omako, posujemo še z zelenim delom mlade čebule in postrežemo.

    Po želji posujemo še s sezamom.

Ključne besede: Kitajska, Chow mein, Chaomian

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja