17.4. Ocvrte žogice s sirom

Porcij: 4 Skupni čas: 25 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
from leftovers

17.4. Ocvrte žogice s sirom

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 10 mins Skupni čas 25 mins
Porcij: 4

sestavine

navodila za pripravo

  1. Če slučajno nimaš ostankov pireja pa se ti je tole zaluštalo, poglej tole povezavo;

    no ostali, se pa lotimo še enih žogic. Količine v tabeli so zelo prilagodljive, pač glede na to koliko pireja nam je ostalo in seveda koliko mokrega smo naredili, pač paziš da je razmerje med ostro moko in jedilnm škrobom 2/3 in 1/3 

  2. v pire damo poleg moke še jajce in solimo ter popramo, dodamo še parmezan in hitro zgnetemo testo, če pa želimo pa lahko dodamo še katero od nam ljubih zelišč, mlado čebulo ali morda celo kreolsko mešanico začimb

  3. odtrgamo za žlico testa in ga sploščimo

  4. na sredino dodamo košček sira

  5. in ga res dobro zapremo, z rokami oblikujemo žogico, tako da res ni nikjer nobene luknje skozi katero bi lahko pobegnil sir

  6. če želiš lahko za malo ostrine dodaš kanček srirache

  7. žogice bolj na trdo povaljamo v sezamu, da se semenči lepo primejo

  8. če ti sezam ni pri srcu, jih lahko povaljaš samo v moki ali pa nadaljuješ v jajcu in drobtinah za klasično pohanje

  9. olje segrejemo na 1700C, da preverimo notri vržemo košček testa, nato v več krogih cvremo po nekaj kosov, vmes  večkrat obrnemo, da se lepo obarvajo z vseh strani

  10. odcedimo na papirnati brisački

  11. in postrežemo s tvojo najljubšo omako ali pa jih jemo kar tako, morda s čilijevo majonezo...

    Če jih delaš kot samostojni obrok, lahko poleg sira dodaš še šunko, kečap in začimbe za pico in dobimo odlične pica krokete, morda pa jih nadevamo s popečenim mletim mesom in imamo mini arancine...

Ključne besede: krompir, sir

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja