1.4. Rdeči curry s kozicami
Opis
Rdeči curry (tajsko: kaeng phet, dobesedno: 'začinjen curry') je tajska jed, sestavljena iz rdeče curry paste, kuhane v kokosovem mleku z dodanim mesom, kot so piščanec, govedina, svinjina , raca ali kozice ali celo z vegetarijanskim virom beljakovin, kot je tofu.
sestavine
navodila za pripravo
-
pristavimo vodo in skuhamo testenine ali riž po navodilih
-
v globji ponvi pražimo čebulo, solimo, popramo, zalijemo z vinom in po potrebi kasneje še z malo vode
dodamo nastrgan česen in ingver, zadišimo
-
dodamo karijevo pasto, jo malo popražimo
-
dodamo kokosovo kremo, lime leaves, baziliko, koriander, ribjo omako
-
dodamo še limonsko travo, na kateri smo prej sprostili svoj bes, kuhljamo cca 5 min
-
dodamo narezano papriko (lepša je rdeča), po želji še na palčke narezane bambusove vršičke in kozice, kuhljamo še cca 4 min, preverimo okuse, po potrebi dodamo malo sladkorja ali malo limoninega soka, pač po okusu
-
če delamo s testeninami jih lahko po želji dodamo v curry, dodamo še na pol prerezane češnjeve paradižnike in jih samo pogrejemo in serviramo