28.3.Pečen ribji file in mediteranski kuskus

Porcij: 4 Skupni čas: 28 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Mediteranska kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
dieta

28.3.Pečen ribji file in mediteranski kuskus

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 13 mins Skupni čas 28 mins
Porcij: 4

Opis

Svojo rumeno barvo dobi kuskus v Tuniziji od kuhanih bučk, v Alžiriji pa rumeno od žafrana. Obvezen dodatek h kuskusu je začimba harisa

sestavine

ribice izberi po želji

solata

solatni preliv

navodila za pripravo

najprej kuskus

  1. zavremo jušno osnovo, najbolje morsko ali zelenjavno ali vodo če nimamo osnove

  2. notri stresemo kuskus

  3. skuhamo po navodilih

  4. steresemo v primerno veliko posodo za solato in premešamo, da se zrna ločijo

zelenjava

  1. šparglje narežemo na grižljaj velike kose in jih na žlici olivnega olja pražimo cca 3 min

  2. dodamo še narezan por

  3. in pražimo še toliko da šparglji malo porjavijo

  4. če nismo že prej, narežemo kumare in malo solimo, da spustijo vodo 

  5. vmes ko imamo čas narežemo še preostalo zelenjavo

  6. v skodelici zmešamo sestavine za preliv, kis in olje po okusu

  7. sestavi solato po svojih željah, če ti kaj ne paše, pač izpustiš

ribice

  1. začimbe za ribice zmešamo skupaj v skledici, lahko naredimo mokro in vmešamo že takoj olivno olje, ali pa jih polijemo kasneje

    ribice z obeh strani z dobro namažemo z začimbami -  najbolje že preden začnemo delati ostalo

  2. v globji ponvi (da ne šprica toliko) segrejemo olivno olje, primerno vroče je ko vidimo valove - brez pira

    ribo položimo najprej na kožo in jo takoj z lopatko pritisnemo za nekaj sekund, da se ne usloči

  3. pečemo cca 3-4 min odvisno od debeline fileja, toliko da je koža lepo hrustljavo zapečena in obrnemo, ter pečemo še cca 2 min

  4. zledajo precej prepečene, vendar niso, temnejša barva je le od mlete paprike

    poberemo ven

  5. in sestavimo

Ključne besede: mediteran, ribe, mediteranska dieta, kuskus

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja