26.3. Mediteranski piščanec z rižem

Porcij: 4 Skupni čas: 22 hrs Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Mediteranska kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
iz ene posode

26.3. Mediteranski piščanec z rižem

Težavnost: Beginner Čas priprave 20 hrs Čas kuhanja 1 hr Dodatni čas 1 hr Skupni čas 22 hrs
Temperatura kuhanja: 180  °C Porcij: 4

Opis

Mediteranska kuhinja je hrana in načini priprave, ki jih uporabljajo prebivalci Sredozemskega bazena. Zamisel o sredozemski kuhinji izvira iz knjige kuharske pisateljice Elizabeth David, A Book of Mediterranean Food (1950),

sestavine

meso

marinada

riž

Najprej marinada, najbolje prejšnji večer

marinada

  1. v primerno veliko stekleno ali keramično posodo damo vse sestavine za marinado in dobro premešamo

  2. piščančka malo zarežemo, če hujšaš resno pa še kožo odstrani

  3. zabatke dobro zmasiramo v marinadi z vseh strani

1. krog

  1. v ognjevarno posodo damo olivno olje, ko je vroče položimo notri piščanca najprej s kožo navzdol cca 3 min

  2. obrnemo in še cca 3 min

    tačas segrejemo pečico na 1800C

  3. damo še v pečico za cca 10 min

  4. zdaj bi moral biti že dovolj pečen tudi pri kosti, se bo pa tudi še dovolj kuhal

2. krog

  1. piščanca poberemo ven in na istem olju pražimo čebulo, z še boljši okus lahko dodamo por in gobe

    ko je čebula popražena, naribamo česen, ko zadiši pa takoj dodamo riž in ga dobro premešamo, da se ves prekrije z oljem

  2. dodamo še začimbe, piščeta vrnemo v posodo in zalijemo z jušno osnove

  3. pokrijemo in damo v pečico na 1800C za 35 min,

  4. odkrijemo in še za 10 min nazaj v pečico, povečamo na 2200C in prižgemo zgornji žar

     vzamemo ven, potresemo s peteršiljem i n postrežemo z zeleno solato

Ključne besede: riž, piščanec, mediteranska kuhinja

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja