mešani brez glutenski Mirin kruh

Porcij: 4 Skupni čas: 1 hr Težavnost: Advanced
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Domača kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
dieta

mešani brez glutenski Mirin kruh

Težavnost: Advanced Čas kuhanja 1 hr Skupni čas 1 hr
Temperatura kuhanja: 200  °C Porcij: 4

Opis

Kruh je zelo zdrav in ne vsebuje glutena. Pripomore k nadzoru teže, izboljšuje prebavo, zmanjšuje vnetja v telesu . Dober tek in prisrčen pozdrav vsem, Mira

sestavine

navodila za pripravo

  1. V tolpo mleko zmešamo sladkor in notri zdrobimo kvas, postavimo na čakanje, da se mal przdigne.

  2. V posodo za mešanje stresemo suhe sestavine, sol potresemo po zunanjem robu moke, maslo naj bo sobne temperature ko ga dodaš, doliješ še vodo in mleko s kvasom

  3. mešamo na srednjih obratih da se vse poveže, po potrebi dodamo moko ali vodo, nato mešamo še 5 min na nizkih obratih, testo premažemo z oljem,

  4. pokrijemo z vlažno krpo ali pvc folijo, da se testo ne suši in na toplem vzahajamo.

  5. če želiš tanjši kruh  testo potlačiš čez cel pekač in s prsti narediš hrapavo površino da je več hrustljave skorijce, zopet pusti hajati na temp 50 st da je hitreje

  6. Pečico segrejemo na 2000C in pečemo 1 uro.

Ključne besede: kruh, dieta, domača kuhinja
:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja