24.3. piščančji Kung Pao – Gong Bao
Opis
Originalni sečuanski Kung Pao piščanec se začne s svežimi, vlažnimi, nepraženimi arašidi. Ti se pogosto uporabljajo namesto njihovih predhodno praženih različic. Arašide stresemo v vroče olje na dnu voka, nato jih prepražimo do zlato rjave barve, preden dodamo druge sestavine.
sestavine
meso
marinada
omaka
ostale sestavine
navodila za pripravo
marinada
-
meso narežemo na manjše koščke, stresemo v primerno posodo, dodamo sestavine marinade in dobro premešamo
pustimo vsaj 15 min in vmes narežemo zelenjavo
-
v skledici zmešamo sestavine za omako, pazimo da jedilni škrob lepo vmešamo, brez grudic
-
pristavimo vodo za riž, solimo in skuhamo po navodilih
-
v vok damo 1 žlico sezamovega olja in eno žlico rastlinskega, ter v 2-3 rundah popečemo mariniranega piščanca, po potrebi dodamo še po žlico olja
-
pečenega piščanca odlagamo na krožnik in dodamo novo rundo
-
ko imamo pečenega vsega piščanca , damo v vok po eno žlico olja in pražimo mlado čebulo in papriko 3-4 min
-
naribamo česen in ingver, po želji čili, zadišimo, dodamo kikirikije, mešamo cca2 min, zalijemo z omako in vrnemo meso, povremo cca 2 min da postane omaka gosta in lepljiva
-
postrežemo s kuhanim rižem, potresemo z zelenim delom mlade čebule, z narezanimi kikirikiji in sezamom
za malo ostrine pa poskrbi sriracha