17.3. piščančji Burrito na hitro
Opis
Buritosi so polnjeni s slanimi sestavinami, najpogosteje z mesom, kot je govedina, piščanec ali svinjina, pogosto pa vključujejo tudi druge sestavine, kot so riž, fižol , zelenjavo, kot so zelena solata in paradižnik, sir in začimbe, kot so salsa, pico de gallo, guacamole ali kisla smetana. Odlično se obnesejo, ko moramo porabiti ostanke riža ali piščanca z žara...
sestavine
navodila za pripravo
-
najlažje in najhitreje je če vzamemo že pripravljene začimbe za burrito
-
meso narežemo na trakce, začinimo in pustimo vsaj 15 min
-
na olju pražimo čebulo in nastrgan korenček
-
dodamo meso in popečemo z vseh strani
-
vrhunsko je če imamo za porabit včerajšnji riž, če ne najprej skuhamo riž, lahko že zjutraj, da se ohladi in posuši
-
mesu dodamo še riž, dobro premešamo, da se pregreje
-
tortilo v ponvi pogrejemo vsako posebej, še lažje pa je če jih vržemo vse skupaj v pečico na 1000C in imamo vse naenkrat segrete
damo na mizo tortile in nadev, zelenjavo pa kar nam pač paše, potresemo še s čedarjem in prelijemo s s riracho