21.3. Losos z Bok choi / Pak choi

Porcij: 2 Skupni čas: 29 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Azija
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
hitro pripravljeno

21.3. Losos z Bok choi / Pak choi

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 14 mins Skupni čas 29 mins
Temperatura kuhanja: 180  °C Porcij: 2

Opis

Losos, razvrščen kot mastna riba , velja za zdravega zaradi visoke vsebnosti beljakovin, visoke vsebnosti omega-3 maščobnih kislin in visoke vsebnosti vitamina D .

sestavine

riba

marinada - omaka

priloga

zelenjava

je praktično že narejeno

  1. v skledici zmešamo sestavine za marinado in jo prelijemo preko lososa, pustimo vsaj 10 min, lahko pa več če imamo čas, damo v prej ogreto pečico na 180-2000C za 10-15 min odvisno koliko želimo pečeno

  2. pristavimo vodo za riž in skuhamo po navodilih in še na hitro popražimo sezam, pazi da ne zažgeš

  3. če ne dobiš pak choja, lahko uporabiš blitvo ali celo zelje, dodaš pa lahko še gobe, por...

  4. pak choi na koncu odrežemo da dobimo posamezne liste in operemo

  5. na mešanici olja hitro zadišimo česen, notri vržemo pak choi in ga hitro malo popražimo, dodamo nekaj žlic jušne osnove in pokrijemo s pokrovko in kuhamo cca 5 min, da tudi stebla omehčajo, vendar so še vedno grizljava

  6. no, če si se obrnil je vse že skuhano, samo še zložimo in potresemo s sezamom

     

Ključne besede: losos, Azija, bok choi, pak choi

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja