4.3. Losos na mediteranski način

Porcij: 2 Skupni čas: 30 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Mediteranska kuhinja
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
hitro pripravljeno

4.3. Losos na mediteranski način

Težavnost: Beginner Čas priprave 5 mins Čas kuhanja 25 mins Skupni čas 30 mins
Temperatura kuhanja: 220  °C Porcij: 2

Opis

Mediteranska dieta se razlikuje od mediteranske kuhinje! Ta pristop poudarja rastlinsko prehrano s poudarkom na nepredelanih žitih, stročnicah, zelenjavi in sadju. Vključuje tudi zmerno uživanje rib, mlečnih izdelkov (predvsem sira in jogurta) in majhno količino rdečega mesa.

sestavine

Preliv

navodila za pripravo

  1. zelenjavo očistimo in na hitro 10 minut pokuhamo

  2. zelenjavo odcedimo, zložimo v pekač

  3. v skodelici zmešamo vse sestavine za preliv

  4. najprej malo polijemo po zelenjavi, čez položimo lososa in prelijemo še po njem

  5. vse skupaj pečemo v prej ogreti pečici na 2200C 15 min oz več če želiš bolj suhega in zapečenega 

še solatka

  1. če rabiš zraven še solato, pa na hitro za par minut v krop vrzi brokoli

  2. ko ti je dovolj kuhan, odstavi odcedi, in ohladi v ledeni vodi, da bo lep ke v oštariji

    Okisaš po okusu

Ključne besede: ribe, Losos, mediteran
:

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja