25.2. soparjeni Bao Buns z govedino

Porcij: 4 Skupni čas: 5 hrs 30 mins Težavnost: Intermediate
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Kitajska
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
top 10

25.2. soparjeni Bao Buns z govedino

Težavnost: Intermediate Čas priprave 30 mins Čas kuhanja 4 hrs Dodatni čas 60 mins Skupni čas 5 hrs 30 mins
Temperatura kuhanja: 160  °C Porcij: 4

Opis

Bao bun ali Gua bao, znan tudi kot svinjska štručka. Tradicionalni nadev za gua bao je rezina rdeče kuhanega svinjskega trebuha, ki je običajno obložen z  suan caijem (vloženo gorčično zelenjavo), koriandrom in mletimi arašidi.

No še ena časovno malo bolj zahtevna zadeva, predvsem zaradi dolgotrajnega/počasnega kuhanja in pa dvojnega vzhajanja, je pa čakanje bogato poplačano

kvasec

testo

goveji nadev

ali nadev s kozicami

meso lahko pripravimo že en dan prej

goveji nadev

  1. nisem dobil ne short ribsov, ne prs, tako da sem bil primoran vzeti stegno

  2. razrežemo na večje, čimbolj enako velike kose, jih dobro popramo in solimo

  3. v težki litoželezni posodi primerni za v pečico, 

  4. meso na olju popečemo z vseh strani

  5. popečeno meso vzamemo iz posode

  6. pripravimo vse sestavine 

  7. v posodo nalijemo sojino omako, vino, vodo, naribamo česen in ingver, dodamo sambal olek, sladkor in narezano mlado čebulo.

     

  8. v posodo vrnemo meso

  9. damo v pečico na 1600C, pokrito pečemo/kuhamo cca4 ure, odvisno od mesa, toliko časa, da jo z vilivo brez težav trgamo. vmes večkrat preverimo če je potrebno doliti vodo

žemljice

  1. kvasec

    v skodelici zmešamo sestavine za kvasec, toplo mleko, sladkor in suhi kvas, premešamo, postavimo na toplo in počakamo cca 5 min, da nabrekne

  2. v posodo za gnetenje ali na pult damo moko in pecilni, na sredini naredimo ljamico in vanjo nalijemo vzhajan kvasec, dobro zzmešamo v testo in ga vsaj 5 min gnetemo

  3. testo premažemo z olivnim oljem in pokrijemo s folijo in postavimo  na toplo za cca 30 min, 

  4. oz toliko, da se velikost podvoji

Nadev

  1. medtem ko testo vzhaja lahko pripravimo nadev

    kuhano/pečeno govedino z vilico raztrgamo

  2. narežemo še zelje in korenje, po želji pa še drugo zelenjavo

še nadev iz kozic za ljubitelje morskih dobrot

  1. drobno narežemo korenje in zeleno

  2. dodamo še bambus ali če smo uspeli dobiti vodni kostanj

  3. dodamo še narezane kozice in začimbe, ter vse skupaj hitro popražimo, toliko da so kozice popečene, korenje pa še hrusta, odstavimo

mošnjički

  1. 1. varianta

    testo na pomokani delovni površini z rokami zvaljamo v debelejšo klobaso (salamo), razdelimo na 24 enakih delov in oblikujemo kroglice

  2. kroglice sploščimo ali zvaljamo na velikost krofa in nadevamo

  3. zapremo kot mošnjiček in na vrhu dobro stisnemo, pustimo da vzhaja 30 min

žemljice

  1. 2. varianta

    začetek lahko ponovimo

  2. ali pa testo razvaljamo na cca 5mm in z modelom za krofe izrežemo kroge, jih premažemo z oljem in prepognemo na polovico( s pomočjo palčk za jest) in pustimo vzhajati 30 min

soparjenje

  1. v primerni posodi zavremo vodo in če imamo, pripravimo čimveč soparnikov, da bo šlo čimhitreje, če nimaš soparnika si pomagaš s kovinskim cedilom za testenine, mrežico za cvrtje...

    na dno damo originalne papirčke ali peki papir, da se ne bodo prijeli

  2. 1.varianta, 9 min

  3. 2. varianta, 9 min

    ne pozabi pokriti

  4. pripravi željene nadeve, kimči ali belo in rdeče zelje zmešano s palčkami korenja, dobro premešano in rahlo okisano, lahko pa pariko, paradižnik, sveže kumare...

  5. žemljico nadevamo z mesom in željeno zelenjavo in prelijemo s sriracho

  6. ali pa preprosto vzamemo mošnjiček in uživamo

Ključne besede: bao buns, gua bao, soparjene štručke

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja