9.6. Rdeči curry z Ananasom

Porcij: 4 Skupni čas: 30 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Karibi
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
hitro pripravljeno

9.6. Rdeči curry z Ananasom

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 15 mins Skupni čas 30 mins
Porcij: 4

sestavine

navodila za pripravo

  1. če že ne moremo biti na Karibih vsaj jejmo Karibsko hrano

    Hudo, hudo dober curry, vsaj zame pa še ful hitr je narejen. Kolk bo hot se odloči sam, za začetek je dovolj že sama rdeča pasta, lahko pa dodaš še čilije po svoji presoji.

  2. Lahko ponucamo piščanca od prejšnjega dne npr ostanke od žara, če pa ne pa najprej na nekaj kapljah olja popečemo na manjše kocke narezanega piščanca, tako da se lepo rjavo zapeče.

  3. Čebulo narežemo in jo na olju lepo počasi na zmernem ognju zmehčamo, dodamo stisnjen česen in ingver, ko zadiši dodamo še rdečo curry pasto in jo med  mešanjem  malo popražimo, zalijemo s kokosovo kremo, povečaš ogenj in zavreš. Ko zavre spet zmanjšamo ogenj, dodamo ribjo omako in palmin sladkor in počasi kuhljamo cca 5min da se malo zgosti, dodamo piščanca, dobro premešamo da se  pregreje in lepo prekrije z omako, dodamo še ananas in na pol prerezan češnjev paradižnik, premešamo posujemo z baziliko in postrežemo z rižem ali rezanci

Ključne besede: mesne jedi, pekoče

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja