28.1. Bučke v smetanovi omaki
Opis
Hitro pripravljena priloga za tiste, ki ste ljubitelji smetanovih omak
sestavine
Kače tole obožujejo, drugač nebi blo objavljeno
-
Ker gre vse skupaj precej hitro je najlažje da vse sestavine pripravimo,
-
čebulo narežemo, jo dušimo, solimo, popramo, zalijemo z vinom, ko povre še z jušno osnovo ali vodo, meni pa je ostala voda od namočenih šitak.
ko je čebula povsem mehka, zadišimo še česen, notri naribamo bučke, ali če hočete, narezane na drobne kockice, tenstamo cca 8 min da spustijo vodo in se posušijo, ratajo zelene
-
dolijemo smetano in dodamo kislo smetano ter dobro premešamo
dodamo še na kosčke narezan plesnivi sir, zmanjšamo ogenj in mešamo, d se sir lepo raztopi, če se ti zdi pregosto, dodaj še malo smetane ali jušne osnove
preveri okuse, po potrebi dodaj vegeto in poper
postrezi zraven tenstanega ali pire krompirja