7.1.Singapurski riževi rezanci – Mei Fun

Porcij: 4 Skupni čas: 30 mins Težavnost: Beginner
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
Singapur
pinit
pinit
0 Dodaj med priljubljene
use leftovers

7.1.Singapurski riževi rezanci – Mei Fun

Težavnost: Beginner Čas priprave 15 mins Čas kuhanja 15 mins Skupni čas 30 mins
Porcij: 4

Opis

Enostaven avtentičen  Singapurski street food recept! Recept je hiter, enostaven in okusen kot iz restavracije!

idealna prilika za porabo včerajšnjega piščanca

rezanci

meso

omaka

jajce

sestavine

Če imaš piščanca od včeraj, bo šlo še hitreje

rezanci

  1. najprej pristavimo vodo, zavremo, prelijemo preko rezancev in pustimo cca 10 min, pazi da jih ne prekuhaš, odcediš

predpriprava

  1. če nimaš piščanca od včeraj, narežeš prsa na koščke in jih daš kuhat za 10 min, če imaš kozice zmrznjene, jih malo pred koncev vržeš zraven da se odtajajo

  2. pripravimo vse sestavine in na trakce narežemo papriko korenje in če imamo bambus namesto kalčkov

  3. stepemo jajce

  4. zmešamo sestavine za omako

  1. v voku na olju v nekaj sekundah hitro popražimo čili, nastrgan ingver in curry, dodamo narezano papriko in korenje ter kalčke

  2. pražimo minuto, potem pa dodamo kuhanega piščanca in kozice, dobro premešamo in pražimo še kakšno minuto

  3. dodamo še rezance, dobro premešamo cca 2 min, da se sestavine lepo premešajo, dodamo še omako in dobro premešamo

  4. na sredini naredimo prostor tako da rezance odrinemo na kraj in v sredino zlijemo stepeno jajce

  5. takoj mešamo kot bi delali umešano jajce, ko pa je jajce do konca pečeno, pa vse skupaj premešamo

  6. umaknemo z ognja, poškropimo z nekaj kapljami sezamovega olja, serviramo na krožnike in potresemo z mlado čebulo

Ključne besede: škampi, kozice, piščanec, rezanci

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja