24.9.Spomladanski zvitki s Kozicami

Porcij: 2 Skupni čas: 50 mins Težavnost: Intermediate
recept natisni
0 Dodaj med priljubljene
kitajska
spomladanski zvitki s kozicami pinit View Gallery 7 photos
spomladanski zvitki s kozicami pinit
0 Dodaj med priljubljene
za zabave

24.9.Spomladanski zvitki s Kozicami

Težavnost: Intermediate Čas priprave 30 mins Čas kuhanja 20 mins Skupni čas 50 mins
Temperatura kuhanja: 180  °C Porcij: 2

Opis

Še en odličen recept s toliko izpeljankami kolikor je kuharjev, mi bomo jemali dve moji najljubši verziji, al pa tri, ampak mesne

sestavine so za 2 pa po, al pa Nino

testo

navodila za pripravo

  1. Vse sestavine si vnaprej pripravimo, drobno narežemo čebulo,

  2. korenje, por, gobe in zelje, namočene steklene rezance narežemo na nekaj cm dolge. 

  3. V skodelici zmešamo sojine, ribjo in  ostrigino omako, dodaš še sladkor, premešaš. 

  4. Če imaš kozice oz rakovo meso zmrznjene, jih hitro pokuhaš in drobno narežeš.

  5. V ponvi na olju pražimo drobno nasekljano čebulo, če imaš možnost navadno zamenjaj z mlado, dodaš drobno nasekljan ali nariban korenček, por in gobe. Vse skupaj dobro premešaš in pražiš, dodaš nariban česen in ingver, zaliješ z vinom in pokuhaš.

  6. Ko je vse skupaj dobro prepraženo zaliješ s pripravljeno omako, dobro premešaš in dodaš še narezane steklene rezance. Dobro premešaš da se vse sestavine lepo porazdelijo. Maso odstaviš in ohladiš.

  7. Vzameš 7 listov testa – ostale porabiš za štrudl, ki je tud objavljen- zložene enega na drugem prerežeš na pol in obe polovici še enkrat na pol. pripraviš si skodelico vode in čopič.

  8. Polno žlico nadeva razporedimo na zgornjem robu lista, cca 2 cm od roba levo desno in zgoraj. Čopič pomočimo v vodo in premažemo levi, desni in spodnji (ne zgornji) rob testa, da se lepše sprime. najprej prepognemo zgornji rob, nato še levega in desnega in vse skupaj zavijemo. zaključek naj bo na spodnji strani da se zvitki  med peko ne odprejo. Položimo jih na peki papir, ter z vseh vidnih strani premažemo z oljem.

    glej galerijo za podrobnosti

  9. Položimo jih na peki papir, ter z vseh vidnih strani premažemo z oljem. Pečemo v pečici na 1900C brez ventilatorja cca 20 min oz toliko da so lepo zlato rjavi.

Ključne besede: škampi, kozice, kitajska, spomladanski zvitki

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja