<p>Vrhunci ameriške kuhinje vključujejo milkshake, žar in široko paleto ocvrte hrane. Številne najpomembnejše ameriške jedi so edinstvene različice hrane, ki izvira iz drugih kulinaričnih tradicij, vključno s pico, hrenovkami in tex-mex. Sodobna ameriška kuhinja vključuje poudarek na hitri hrani, pa tudi na hrani za s seboj, ki je pogosto etnična. </p>
<p>Avstrijska kuhinja je stil kuhinje, ki izvira iz Avstrije in je sestavljen iz vplivov iz srednje Evrope in celotnega nekdanjega Avstro-Ogrskega cesarstva. Avstrijsko kuhinjo največkrat povezujemo z dunajsko kuhinjo, vendar obstajajo precejšnje regionalne razlike.</p>
<p>Azija se ponaša z bogato zbirko kulinaričnih užitkov, pri čemer so države, kot so Japonska, Tajska, Indija in Kitajska, pogosto priznane kot najboljša hrana v regiji. Vsaka država ponuja edinstveno mešanico okusov in sestavin, kar prispeva k raznoliki in slavni azijski kuhinji</p>
<p>Balkanska kuhinja je vrsta regionalne kuhinje, ki združuje značilnosti evropske kuhinje z nekaterimi tistimi iz zahodne Azije. Najdemo ga na Balkanskem polotoku v jugovzhodni Evropi, regiji brez jasnih meja, vendar na splošno velja, da vključuje vsaj sodobne države Albanijo, Bolgarijo, Turčijo, Romunijo in Grčijo ter nekdanjo Jugoslavijo, z morebitno izjemo Slovenije in severne celinske regije Hrvaške.</p>
<p>Domača kuhinja; obilno in okusno; res super hrana, ki smo jo vzeli za svojo in jo kuhamo bolj pogosto kot ostale jedi. Zato zame ni domača kuhinja samo tenstan krompir in goveja juha, ampak tudi pohančki in pica, skratka vse po čemer hrepeniš in sanjaš večkrat na teden, ko pa jo le dobiš, se ti svetijo učke kot majhnemu otroku</p>
<p>Francoska kuhinja je kuharska tradicija in praksa iz Francije. V 14. stoletju je Guillaume Tirel, dvorni kuhar, znan kot “Taillevent”, napisal Le Viandier, eno najzgodnejših zbirk receptov v srednjeveški Franciji. V 17. stoletju sta kuharska mojstra François Pierre La Varenne in Marie-Antoine Carême vodila gibanja, ki so francosko kuhinjo odmaknila od tujih vplivov in razvila francoski avtohtoni slog.<br /> Sir in vino sta glavni del kuhinje.</p>
<p>Za starogrško kuhinjo je bila značilna varčnost in je temeljila na “sredozemski triadi”: pšenica, oljčno olje in vino , pri čemer se je redko uživalo meso, pogostejše pa so bile ribe. Ta trend v grški prehrani se je nadaljeval na Cipru in spremenil šele pred kratkim, ko je zaradi tehnološkega napredka meso postalo bolj dostopno. Vino in oljčno olje sta bila vedno njen osrednji del, širjenje grozdja in oljk v Sredozemlju in širše pa je povezano z grško kolonizacijo</p>
<p>Kuhinja Havajev vključuje pet različnih slogov hrane, ki odražajo raznoliko prehransko zgodovino poselitve in priseljevanja na Havajske otoke.<br /> V obdobju pred stikom na starodavnih Havajih (300 AD–1778) so polinezijski popotniki na otoke prinesli rastline in živali.<br /> Po prvem stiku leta 1778 sta prišli evropska in ameriška kuhinja skupaj z misijonarji in kitolovci, ki so predstavili svojo hrano in zgradili velike nasade sladkornega trsa.</p>
<p>Indonezija ima približno 5350 tradicionalnih receptov, od katerih jih 30 velja za najpomembnejše. Indonezijska kulinarika lahko vključuje jedi iz riža, rezancev in juhe v skromnih lokalnih restavracijah do prigrizkov na ulici in dragih krožnikov.<br /> Indonezijska kuhinja se zelo razlikuje glede na regijo in ima veliko različnih vplivov. Sumatranska kuhinja ima na primer pogosto vplive Bližnjega vzhoda in Indije, ki vključuje meso s karijem in zelenjavo, kot sta gulai in curry, medtem ko je javanska kuhinja večinoma avtohtona z nekaj kitajskega vpliva.<br /> Kuhinja vzhodne Indonezije je podobna polinezijski in melanezijski kuhinji. Elemente kitajske kuhinje lahko opazimo v indonezijski kuhinji: živila, kot so rezanci, mesne kroglice in spomladanski zavitki.</p>
<p>Italijanska kuhinja je sredozemska kuhinja, ki jo sestavljajo sestavine, recepti in kuharske tehnike, ki so se razvile v Italiji od rimskih časov in se kasneje razširile po vsem svetu skupaj z valovi italijanskega preseljevanja. Nekatera od teh živil so bila uvožena iz drugih kultur. Pomembne spremembe so se zgodile s kolonizacijo Amerik in uvedbo krompirja, paradižnika, paprike, koruze in sladkorne pese. Je ena najbolj znanih in najbolj cenjenih gastronomij na svetu.</p>
<p>Jamajška kuhinja vključuje mešanico kuharskih tehnik, okusov in začimb, na katere so vplivali Indijanci, Zahodnoafričani, Irci, Angleži, Francozi, Portugalci, Španci, Indijci, Kitajci in bližnjevzhodni ljudje, ki so naseljevali otok. Jamajška kuhinja se je z izseljenci, zlasti v 20. stoletju, razširila z otoka na druge narode, saj so Jamajčani iskali priložnosti tudi v drugih državah.</p>
<p>Zaradi kolonizacije so Karibi zlitje več virov; Britanci, Španci, Nizozemci in Francozi so kolonizirali območje in prinesli svoje kuhinje, ki so se mešale z zahodnoafriškimi in indijanskimi, vzhodnoazijskimi, arabskimi in južnoazijskimi vplivi zasužnjenih, podjetniških in drugih delavcev, ki so jih pripeljali delat na plantaže.<br /> Leta 1493, med potovanjem Krištofa Kolumba, so Španci uvedli različne sestavine, vključno s kokosom, čičeriko, koriandrom, jajčevci, čebulo in česnom.</p>
<p>Kitajska kuhinja obsega kuhinje, ki izvirajo iz Kitajske, pa tudi od Kitajcev iz drugih delov sveta. Zaradi kitajske zgodovinske moči države in njihovega preseljevanja, je kitajska kuhinja močno vplivala na številne druge kuhinje v Aziji in zunaj nje, s spremembami, ki so bile narejene, da bi zadovoljile lokalne okuse. Osnove kitajske hrane, kot so riž, sojina omaka, rezanci, čaj, čilijevo olje in tofu, ter pripomočke, kot so jedilne palčke in vok, je zdaj mogoče najti po vsem svetu.</p>
<p>Tipična madžarska hrana je bogata z mlečnimi izdelki in mesom, podobno kot v sosednjih češki in slovaški kuhinji. Madžarska kuhinja je bila opisana kot najbolj pikantna kuhinja v Evropi. To je v veliki meri mogoče pripisati uporabi njihove pikantne avtohtone začimbe, madžarske paprike, v številnih jedeh. Kot alternativa se običajno uporablja blaga različica začimbe, madžarska sladka paprika. Tradicionalne madžarske jedi temeljijo predvsem na mesu, sezonski zelenjavi, sadju, kruhu in mlečnih izdelkih.</p>
<p>Regija obsega veliko različnih kultur z različnimi kuhinjami, zlasti magrebsko, egipčansko, levantinsko, otomansko (turško), grško, italijansko, francosko (provansalsko) in špansko, čeprav nekateri avtorji vključujejo dodatne kuhinje. Zlasti portugalska kuhinja je delno sredozemskega značaja. Kuhanja tega območja ne smemo zamenjevati s sredozemsko dieto, ki je postala priljubljena zaradi očitnih zdravstvenih koristi prehrane, bogate z oljčnim oljem, pšenico in drugimi žiti, sadjem, zelenjavo in določeno količino morskih sadežev, vendar malo meso in mlečni izdelki. Sredozemska kuhinja zajema načine, kako te in druge sestavine, vključno z mesom, obravnavamo v kuhinji, ne glede na to, ali so zdravju koristne ali ne.</p>
<p>Mehiška kuhinja je zapletena in starodavna kuhinja s tehnikami in veščinami, razvitimi skozi tisočletja. Ustvarja se večinoma s sestavinami, ki izvirajo iz Mehike, pa tudi s tistimi, ki so jih prinesli španski konkvistadorji. Poleg osnovnih sestavin, kot sta koruza in čili paprika, vključujejo buče, avokado, kakav in vanilijo. Čokolada izvira iz Mehike in so jo cenili že Azteki. Ostaja pomembna sestavina mehiške kuhinje.</p>
<p>Nabiranje, predelava in uživanje morske hrane so starodavne prakse z arheološkimi dokazi, ki segajo daleč nazaj v paleolitik. Najdbe v morski jami na Pinnacle Pointu v Južni Afriki kažejo, da je Homo sapiens jedel morske sadeže že pred 165.000 leti. V srednjem veku je bila morska hrana manj cenjena kot drugo živalsko meso in je bila pogosto obravnavana le kot alternativa mesu v postnih dneh. Kljub temu so bili morski sadeži glavna hrana mnogih obalnih prebivalcev.</p>
<p>Vsak oči imajo svojga malarja, enako je tudi pri hrani, to je seznam mojih TOP 10 jedi, kar pa ne pomeni, da je enak tvojemu seznamu.<br /> In ker je večina sladokuscev prevzela navado, da svojo hrano pred jedjo fotografira in objavi , je Photobox pogledal tudi 10 najbolj fotografiranih živil na svetu. S pomočjo hashtagov iz aplikacije je spletno podjetje za tiskanje fotografij ugotovilo, da je pica najbolj fotografirana hrana v njihovih podatkih z več kot 64.000.000 hashtagi. Takoj za njim, še vedno na stopničkah: ramen in burger</p>