6.8. Moja sladko kisla svinjina
Opis
Kantonska kuhinja je ena od Osmih Velikih tradicij kitajske kuhinje
sestavine
meso
omaka
navodila za pripravo
priprava mesa
-
Ttradicionalni kitajski recept za sladko kislo svinjino, pa običajno imamo vse stvari doma, če nimaš pomaranč lahko uporabiš tudi pomarančni sok, ananas imam običajno iz pločevinke, ker ga imam vedno doma, lahko pa je tudi svež, naj bo bolj sladek.
Svinjsko ribico narežeš na grižljaj velike kose, cca 2x2x0,5cm ali po želji, solimo, popramo, damo v dovolj veliko skledo, stepemo jajce, prelijemo ribico, dobro premešamo da se jajce oprime vseh strani,
-
povaljamo v škrobu
-
in vržemo v segreto olje, naj lepo plavajo in se ne dotikajo
-
pečene zlagaš na brisačko
priprava omake
-
Vmes ko pečeš se že lotiš omake, narežeš čebulo, jo na olivnem olju prepražiš zaliješ z vodo in vinom, notri naribaš korenje, tanko narežeš zeleno,(po želji na tanke trakce narezan bambusa), dodaš v posodo, pokuhaš, ko tekočina izpari dodaš nariban česen, ga hitro zadišiš, dodaš pomarančni sok-3 pomaranče-, kečap (če hočeš lahko hot), pelate, sladkor, zavreš, zmanjšaš ogenj, počasi kuhaš 5 min, če je zadeva pretekoča, 1 žlico škroba razmešaš brez grudic v 2 žlici vode, počasi vmešaš v omako, da se zgosti- žlice se mora oprijeti- notri dodaš ocvrto svinjo, dobro premešaš in postrežeš s kuhanim rižem
-
po želji potreseš s sezamom, mlado čebulo ali narezanim čilijem